Način pripreme
Ugrejte 400 ml svežeg mleka sa šećerom. U posudi umutite žumance, skrob i preostalih 100 ml mleka. Sipajte u vruće mleko u tankom mlazu i mešajte viljuškom dok se ne zgusne.
Skinite sa vatre i dodajte maslac, promešajte dok se ne rastopi i ostavite da se sve ohladi. U posebnoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete meke vrhove, dodajte tečnu čokoladu i ponovo umutite do glatkog krema.
Promešajte ohlađeni krem od vanile, krem od pavlake i viljuškom smrvljene banane. Keks izlomite na komade, oljuštite kivi i nasecite ga na kolutove. Na dno okrugle posude stavite providnu foliju i poređajte kolutove kivija.
U krem sipajte deo mrvica kakao biskvita i izlomljeni beli keks, a manji deo odvojite za dno okrenutog kolača. Dobro promešajte da svi komadi keksa budu u dodiru sa kremom, ali da ne postanu kaša i sipajte preko kivija.
Na vrhu poređajte komade kakao biskvita, tako da oni budu dno, kada se kolač okrene. Umotajte krajevima folije i ostavite preko noći u frižideru. Drugog dana okrenite kolač u tanjir, nasecite ga i jedite sa zadovoljstvom!