Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Okrenuti kolač sa kivijem bez pečenja

Okrenuti kolač sa kivijem bez pečenja

Okrenuti kolač sa kivijem bez pečenja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Dajte nam malo keksa za tortu i mogućnost da primenimo maštu i samo gledajte kakav kolač ćemo vam pripremiti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 kašika
  • skrob - 1 kesica, sa ukusom vanile
  • žumance - 1 komad
  • maslac - 2 kašike
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • tečna čokolada - 100 g
  • keks za tortu - 10 komada
  • kakao biskvit - 1 srednja kupica
  • kivi - 2 komada
  • banana - 2 komada, meke
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 400 ml svežeg mleka sa šećerom. U posudi umutite žumance, skrob i preostalih 100 ml mleka. Sipajte u vruće mleko u tankom mlazu i mešajte viljuškom dok se ne zgusne.

Skinite sa vatre i dodajte maslac, promešajte dok se ne rastopi i ostavite da se sve ohladi. U posebnoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete meke vrhove, dodajte tečnu čokoladu i ponovo umutite do glatkog krema.

Promešajte ohlađeni krem od vanile, krem od pavlake i viljuškom smrvljene banane. Keks izlomite na komade, oljuštite kivi i nasecite ga na kolutove. Na dno okrugle posude stavite providnu foliju i poređajte kolutove kivija.

U krem sipajte deo mrvica kakao biskvita i izlomljeni beli keks, a manji deo odvojite za dno okrenutog kolača. Dobro promešajte da svi komadi keksa budu u dodiru sa kremom, ali da ne postanu kaša i sipajte preko kivija.

Na vrhu poređajte komade kakao biskvita, tako da oni budu dno, kada se kolač okrene. Umotajte krajevima folije i ostavite preko noći u frižideru. Drugog dana okrenite kolač u tanjir, nasecite ga i jedite sa zadovoljstvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: