Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Grickalice uz pivo»Pohovana viršla na štapiću

Pohovana viršla na štapiću

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pohovana viršla na štapiću
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da bi počela, žurka samo čeka ove pohovane viršle"

Potrebni sastojci

  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • skrob - 2 supene kašike, kukuruzni
  • brašno - 2 supene kašike, kukuruzno
  • viršle - 6 - 7 komada
  • za valjanje
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, kukuruzno
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa mlekom. Dodajte so, sodu, skrob i brašno. Lepo promešajte da ne ostanu grudvice. Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Svaku viršlu isecite na dva dela.

U svaki deo stavite po jedan ražnjić. Sipajte više masnoće u tiganj. Sipajte smesu u duboku posudu. Uvaljajte viršle u kukuruzno brašno, a nakon toga potopite u smesu.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, ne treba im više od minute. Izvadite ih i stavite preko ubrusa da se ocede.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: