Način pripreme
U 3 litra vode stavite meso da se kuva, sve dok ne počne da se odvaja od kostiju i dok ne bude gotovo. Ako imate ekspres lonac, koristite njega za kuvanje.
Ocedite bujon i odvojite ga na stranu.
Krompir, luk i šargarepu očistite, pa ih krupno iseckajte.
Stavite maslinovo ulje u šerpu i prorpžite krompir i šargarepu.
Promešajte i ostavite 5 minuta da se prži, zatim dodajte luk. Pržite dok ne porumeni, pa nkon toga dodajte paradajz pire, alevu papriku i oguljen paradajz koji ste sitno iseckali.
Posolite i promešajte.
Neka se još malo prži, a zatim sipajte litar i po bujona, koji ste odvojili od kuvanog mesa i stavite kockicu bujona od povrća.
Promešajte i poklopite. Neka se sve krčka na tihoj vatri oko 15 - 20 minuta. Mešajte s vremena na vreme.
Po želji, uklonite kosti, a možete ih i ostaviti.
Dodajte meso čorbi, začinite i promešajte.
Ostavite čorbu da se još 5 minuta krčka i isključite ringlu.
Na kraju posipajte peršunom.