Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Janija»Čorba sa jagnjetinom i povrćem

Čorba sa jagnjetinom i povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čorba sa jagnjetinom i povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ukusna domaća čorba sa izuzetnom aromom."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - oko 1 kg od vrata ili rebara
  • krompir - 4 komada
  • luk - 2 glavice crnog
  • šargarepa - 1 komad veće
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika dimljene
  • so
  • biber
  • bujon - 1 kockica od povrća
  • selen - 1 kašičica
  • čubar - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • peršun - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

U 3 litra vode stavite meso da se kuva, sve dok ne počne da se odvaja od kostiju i dok ne bude gotovo. Ako imate ekspres lonac, koristite njega za kuvanje.

Ocedite bujon i odvojite ga na stranu.

Krompir, luk i šargarepu očistite, pa ih krupno iseckajte.

Stavite maslinovo ulje u šerpu i prorpžite krompir i šargarepu.

Promešajte i ostavite 5 minuta da se prži, zatim dodajte luk. Pržite dok ne porumeni, pa nkon toga dodajte paradajz pire, alevu papriku i oguljen paradajz koji ste sitno iseckali.

Posolite i promešajte.

Neka se još malo prži, a zatim sipajte litar i po bujona, koji ste odvojili od kuvanog mesa i stavite kockicu bujona od povrća.

Promešajte i poklopite. Neka se sve krčka na tihoj vatri oko 15 - 20 minuta. Mešajte s vremena na vreme.

Po želji, uklonite kosti, a možete ih i ostaviti.

Dodajte meso čorbi, začinite i promešajte.

Ostavite čorbu da se još 5 minuta krčka i isključite ringlu.

Na kraju posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: