Način pripreme
Za bujon: Isperite patku iznutra i spolja, posušite je i energično je istrljajte solju i crnim biberom. Ogulite luk, naseckajte na dva dela iizbockajte lovorovim listovima i karanfilićem. Ogulite koru šargarepe i naseckajte je na kockice.
Stavite 2-3 litre (otprilike 8-12 1/2 čaše) hladne vode u šerpu, dodajte patku, polovine luka i šargarepe, ostavite da provri i dodajte so. Kuvajte na slaboj vatri sa zatvorenim poklopcem 2 sata. U međuvremenu izvadite penu i masnoću.
Nakon 2 sata kuvanja izvadite i očistite patku. Sipajte pačiji bujon kroz cediljku u šerpu, ostavite da se ohladi i skinite masnoću sa površine koja je postala tvrda.
Za povrće: Operite i ogulite šargarepu, koren celera i paškanat i naseckajte ih na jednake komade. Isperite i naseckajte praziluk i naseckajte ga na krupne komade. Ogulite šalot i isecite na pola ili na četvrtine.
Istopite maslac u šerpi, kratko dinstajte šalot, dodajte ostalo povrće i sipajte bujon očišćen od masnoće. Stavite komade pačijeg mesa i ostavite da provri.
Ostavite da se krčka na niskoj temperaturi na 20-30 minuta dok povrće ne omekša. Začinite solju i crnim biberom i servirajte pačiju supu dok je još topla.
Pačija čorba sa povrćem će vam postati omiljena.