Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija supa»Pačija čorba sa povrćem

Pačija čorba sa povrćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pačija čorba sa povrćem
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Topla, aromatična i zaistna pačija supa sa povrćem. Uživajte u neverovatnom mirisu i ukusu."

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1.2 kg, za kuvanje, bataci ili grudi sa kosti
  • so
  • luk - 2 glavice
  • lovorov list - 4 komada
  • karanfilić - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • so - 2 supene kašike
  • Za povrće
  • šargarepe - 250 g
  • celer - 1/2 glavice
  • paškanat - 400 g
  • praziluk - 2 komada
  • šalot - 2 komada
  • maslac - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za bujon: Isperite patku iznutra i spolja, posušite je i energično je istrljajte solju i crnim biberom. Ogulite luk, naseckajte na dva dela iizbockajte lovorovim listovima i karanfilićem. Ogulite koru šargarepe i naseckajte je na kockice.

Stavite 2-3 litre (otprilike 8-12 1/2 čaše) hladne vode u šerpu, dodajte patku, polovine luka i šargarepe, ostavite da provri i dodajte so. Kuvajte na slaboj vatri sa zatvorenim poklopcem 2 sata. U međuvremenu izvadite penu i masnoću.

Nakon 2 sata kuvanja izvadite i očistite patku. Sipajte pačiji bujon kroz cediljku u šerpu, ostavite da se ohladi i skinite masnoću sa površine koja je postala tvrda.

Za povrće: Operite i ogulite šargarepu, koren celera i paškanat i naseckajte ih na jednake komade. Isperite i naseckajte praziluk i naseckajte ga na krupne komade. Ogulite šalot i isecite na pola ili na četvrtine.

Istopite maslac u šerpi, kratko dinstajte šalot, dodajte ostalo povrće i sipajte bujon očišćen od masnoće. Stavite komade pačijeg mesa i ostavite da provri.

Ostavite da se krčka na niskoj temperaturi na 20-30 minuta dok povrće ne omekša. Začinite solju i crnim biberom i servirajte pačiju supu dok je još topla.

Pačija čorba sa povrćem će vam postati omiljena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: