Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od tikvica i patlidžana sa sosom

Ćuftice od tikvica i patlidžana sa sosom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k117
Ćuftice od tikvica i patlidžana sa sosom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
13/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Toliko ukusno jelo od povrća smo vam pripremili, da ne samo da ćete polizati prste, nego i tanjir"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • patlidžan - 4 komada
  • belo vino - 100 ml
  • hleb - 1 kriška, suv
  • prezle - 2 - 3 supene kašike
  • ulje
  • sos
  • paradajz - 500 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • bosiljak
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice i patlidžan. Isecite ih mnogo sitno i stavite u ugrejano ulje da se dinstaju dok ne omekšaju. Sipajte vino, promešajte i ostavite da ispari.

Izvadite smesu na ubrus, ostavite da se ocedi i prebacite u posudu. Dodajte so, prezle i izmrvljen hleb. Umesite i oblikujte male okrugle ćufte.

Poređajte ih u namazan pleh.

Narendajte samo mesnati deo paradajza.

U tiganj stavite maslac da se rastopi i sipajte paradajz. Ostavite da se krčka oko 15 minuta. Dodajte mleko i iseckane začine. Promešajte i prelijte ćufte.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: