Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvica sa sosom

Ćuftice od tikvica sa sosom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Ćuftice od tikvica sa sosom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ćuftice od tikvica na sasvim drugačiji način - raskošne i u super ukusnom sosu"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • prezle - 100 g
  • brašno
  • đumbir - u prahu
  • beli luk - u prahu
  • aleva paprika
  • ruzmarin
  • kurkuma
  • kumin
  • kari
  • so
  • ulje
  • za sos
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 crvena paprika
  • paradajz - 3 zrela
  • biljno mleko - 1/2 - 1 šolje (po mogućstvu nezaslađeno)
  • đumbir - u prahu
  • aleva paprika
  • kurkuma
  • kumin
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite i ostavite na 20 minuta da se odvoji voda. Izrendajte šargarepu.

Ocedite tikvice i pomešajte sa šargarepom. Pržite u ugrejanom ulju nekoliko minuta dok ne omekšaju. Stavite začine, promešajte i nakon oko 2 minuta skinite sa vatre.

Kad se ohladi, od prezla odvojite malo da se uvaljaju ćuftice, a preostali deo dodajte u smesu. Oblikujte okrugle ćuftice. Uvaljajte ih u prele, pomešane sa malo brašna i soli i ređajte na papir za pečenje. Pecite oko 45 minuta.

Za to vreme napravite sos. Isecite povrće. Luk i šargarepu pržite oko 5 minnuta dok luk ne postane providan.

Dodajte paradajz i papriku i pržite još 5 minuta. Stavite začine, a nakon 2 minuta i mleko. Ostavite da vri 20-30 minuta.

Skinite sa vatre i pasirajte šerpi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: