Način pripreme
Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite i ostavite na 20 minuta da se odvoji voda. Izrendajte šargarepu.
Ocedite tikvice i pomešajte sa šargarepom. Pržite u ugrejanom ulju nekoliko minuta dok ne omekšaju. Stavite začine, promešajte i nakon oko 2 minuta skinite sa vatre.
Kad se ohladi, od prezla odvojite malo da se uvaljaju ćuftice, a preostali deo dodajte u smesu. Oblikujte okrugle ćuftice. Uvaljajte ih u prele, pomešane sa malo brašna i soli i ređajte na papir za pečenje. Pecite oko 45 minuta.
Za to vreme napravite sos. Isecite povrće. Luk i šargarepu pržite oko 5 minnuta dok luk ne postane providan.
Dodajte paradajz i papriku i pržite još 5 minuta. Stavite začine, a nakon 2 minuta i mleko. Ostavite da vri 20-30 minuta.
Skinite sa vatre i pasirajte šerpi.