Način pripreme
Operite i očistite tikvice. Narendajte ih na krupno, posolite i ostavite u cediljci da se ocede.
Zatim ih prebacite u posudu, dodajte jaja, kiselo mleko, prašak za pecivo, sitno seckanu mirođiju i brašno. Dobro promešamo (po potrebi dodajte još brašna, treba da se dobije gusta pasta).
U tiganju zagrejte ulje i uz pomoć kašike sipajte smesu, pritiskajući odozgo. Pržite do zlatne boje. Stavite gotove ćuftice od povrća na papirni ubrus.
Pripremamo sos od kiselog mleka, majoneza, izgnječenog belog luka, sitno seckanog peršuna i bibera.
Ćuftice od tikvica poređajte na tanjir sa mlečnim sosom od belog luka i poslužite.
Ćuftice od tikvica sa mlečnim sosom su gotove.
Ako volite da pripremate tikvice u ovom ili onom obliku, isprobajte naše druge predloge za rolat od tikvica ili tikvice na grčki način.