Vinski ćevap bez paradajza

13/04/2017
"Zlatno kulinarsko pravilo - vinski ćevap bez paradajza može, ali bez vina ne, ni u kom slučaju "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano288
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • luk - 3 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • vino - 1/2 šolje
  • brašno - 4 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pirinač 1:4, prethodno ga začinimo sa malo soli i ulja.

Meso isečemo na krupne kockice i izdinstamo ga u odgovarajućoj šerpi sa 4 supene kašike ulja zajedno sa sitno iseckanim lukom. Nakon 2 minuta dodajemo malo vode da se izdinstaju meso i luk.

Kad voda potpuno ispari dodajemo alevu papriku 1 supenu kašiku i 4 supene kašike brašna, promešamo i prelivamo sa 1/2 šolje vina i toplom vodom.

Ponovo promešamo, dodajmeo biber i so po ukusu. Ostavljamo da vri dok meso potpuno ne omekša. Prilikom serviranja uz ćevap se stavlja kugla skuvanog pirinča.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar