Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleće varivo»Kuvana teletina bez paradajza

Kuvana teletina bez paradajza

BirgulBirgul
Šegrt
212180
Kuvana teletina bez paradajza
Fotografije: Birgul
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Prijatno uz ovu kuvanu teletinu bez paradajza"

Potrebni sastojci

  • teletina - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 glavica
  • krompir - 3 komada, manji
  • celer - lišće, po želji
  • ulje - 4 kašike
  • biber - 5 komada, zrna
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2, 5 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite teletinu na kockice srednje veličine. Nakon toga meso stavite u šerpu, prelijte ga vodom i zagrejte ga da proključa na jakoj vatri.

S vremnena na vreme uklanjajte penu koja se stvara na površini. Oko 40 minuta je proces kuvanja. Za to vreme očistite i naseckajte povrće na krupne komade (crni luk, šargarepu, celer).

Nakon toga procedite bujon i vratite ga ponovo na vatru zajedno sa mesom. Tada dodajte i povrće (luk, šargarepu, celer), so i ulje.

Kada ponovo proključa, stavite zrna bibera.

Smanjite vatru i ostavite da se krčka. Za to vreme očistite, operite i nasecite krompir na krupne komade.

Kada povrće omekša, dodajte krompir. Ostavite da se kuva još 15-20 minuta u kuvanoj teletini (zavisi od krompira).

Na kraju pospite seckanim listovima celera i pečenim lukom. Po želji, možete da dodate i peršun u kuvanu teletinu bez paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: