Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski ćevap bez paradajza

Vinski ćevap bez paradajza

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Vinski ćevap bez paradajza
Fotografije: Stanislava Armyanova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Zlatno kulinarsko pravilo - vinski ćevap bez paradajza može, ali bez vina ne, ni u kom slučaju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • luk - 3 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • vino - 1/2 šolje
  • brašno - 4 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pirinač 1:4, prethodno ga začinimo sa malo soli i ulja.

Meso isečemo na krupne kockice i izdinstamo ga u odgovarajućoj šerpi sa 4 supene kašike ulja zajedno sa sitno iseckanim lukom. Nakon 2 minuta dodajemo malo vode da se izdinstaju meso i luk.

Kad voda potpuno ispari dodajemo alevu papriku 1 supenu kašiku i 4 supene kašike brašna, promešamo i prelivamo sa 1/2 šolje vina i toplom vodom.

Ponovo promešamo, dodajmeo biber i so po ukusu. Ostavljamo da vri dok meso potpuno ne omekša. Prilikom serviranja uz ćevap se stavlja kugla skuvanog pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: