Punjeno jagnje

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
476
373
Punjeno jagnje
Fotografije: tsvetoslava kirkova
2 / 2
13/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno275 min.
Porcije10
"Proslavili smo nekoliko praznika sa ovakvim jagnjetom. Probajte i shvatićete zašto ga obožavamo"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 komad
  • za nadev
  • crni luk - 15 glavica, velikih
  • pečurke - 600 g, krupne
  • iznutrice - kuvane, od jagnjeta (creva, škembići i pluća)
  • pirinač - 1 šolja
  • zelje
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • prstohvat bosiljka
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno jagnje posolite dobro iznutra i spolja (glavu i vrat uklonite, iskoristite ih za čorbu) i ostavite na stranu. Luk nasecite krupno, pečurke nasecite na četvrtine, a skuvane iznutrice na sitno.

U dubokoj šerpi stavite luk da se prži. Kada omekša, dodajte iznutrice, nakon toga pečurke i na kraju pirinač. Dolijte malo vode i ostavite na vatri, dok tečnost ne ispari.

Dodajte sve začine i gotovim nadevom punite jagnje. Ušijte kanapom i premažite celo jagnje smesom svinjske masti i aleve paprike (ako nemate mast, koristite ulje). Jagnje stavite u odgovarajuću tepsiju na drvene letvice da ne izgori odozdo.

Ulijte malo vode i umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 3-4 sata. 1 sat pre nego što bude gotovo, skinite foliju i jagnje prelijte vodom ih tepsije, da ne izgori kožica.

Namirnice za nadev su za očišćeno jagnje od 17 kg.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: