Način pripreme
Lisnato testo treba da bude na sobnoj temperaturi da se razvije u jedan sloj i pomoću noža da se iseče krug dimenzija tepsije u kojoj će se peći kolač sa jabukama /moja tepsija je prečnika 25 cm/.
Od ostalog dela testa se seku trake širine jednog prsta koje će obuhvatiti tepsiju kraj zidova kalupa. Po želji od ostataka testa kalupom možete iseći neke figurice, u mom slučaju su srca.
Tepsija se premazuje sa malo ulja i stavlja se krug od lisnatog testa na dno tepsije.
Jabuke se ogule, očiste od semenki i sitno se seckaju u posudu. Stavljaju se u tiganj na niski stepen, bez dodavanja vode. Dodaje se med. Jabuke počinju da puštaju sok.
Kada jabuke počnu da mekšaju, dodaju se izmrvljeni keksići, suvo grožđe, cimet.
Smesa se skida sa ringle, ostavlja se sa strane da se ohladi i stavlja se na lisnato testo. Izravna se smesa i ređaju se figurice od lisnatog testa.
Kolač od lisnatog testa pecite na 200°C otprilike 25 minuta ili dok se dobije prijatna boja.