Prolećna jagnjetina

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Prolećna jagnjetina
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Jagnjetina se može jesti tokom cele godine, ali đurđevdansko jagnje je najukusnije"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 kg
  • ulje - 150 ml
  • luk - 4 glavice
  • spanać - 1 kg
  • beli luk - 1 veza, mladi
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na veće komade i stavite ga u šerpu, zatim sipajte vodu i neka se kuva dok ne omekša.

Za to vreme sitno iseckajte šargarepe, luk i beli luk. Propržite ih na zagrejanom ulju.

Dodajte alevu papriku i rendan paradajz. Ostavite da se sve dobro isprži i dodajte mesu.

Spanać očistite, operite ga i sitno iseckajte. Dodajte ga mesu, a zatim začinite i posolite, pa neka se sve kuva dok spanać ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: