Jagnjetina sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjetina sa krompirom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 3
24/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno195 min.
Porcije6
"Sočna jagnjetina s krompirom kojoj smo obećali da je češće viđamo na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg (plećka ili but)
  • krompir - 600 g
  • so
  • biber
  • selen
  • ulje - 20 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • pivo - 330 ml
  • bujon - 300 ml od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite meso smesom od ulja, aleve paprike, bibera, soli i selena. Utrljajte dobro meso i stavite u posudu za pečenje, prelijte pivom i prekrijte posudu alu-folijom.

Stavite posudu u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite meso 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 160 i pecite dva sata.

Očistite i isecite krompir, izvadite meso, sklonite foliju, stavie krompir oko mesa, začinite solju, biberom i malo aleve paprike.

Promešajte ih u masnoći koja se slila od pečenja i sipajte bujon. Stavite posudu opet u rernu, pojačajte temperaturu na 180°C i pecite još 30-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: