Jagnjetina sa boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
02/07/2019
"Jagnjetina i boranija - očekivano ukusna kombinacija koju smo spremni da jedemo tokom cele godine "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g (može od plećke)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 400 g, konzervisana
  • paradajz - 1 šolja, sok ili pasirani
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • ulje - 4 kašike
  • mirođija - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se iseče na porcije i zaprži se u malo masnoće. Izvadi se iz posude za kuvanje i na njegovo mesto se stavljaju luk isečen na sitno i šargarepe.

Čim omekša dodaje se konzervisana boranija. Nakon kratkog mešanja se dodaje aleva paprika, brašno, a nakon njih i paradajz.

Čim sos provri, doliva se topla voda. Meso se vraća u šerpu, a janija se začinjava solju. Ostavlja se da se kuva na umerenoj temperaturi.

Malo pre nego što je gotovo dodaju se isečene kriške belog luka, pre serviranjja gotova jagnjeća janija se posipa svežom mirođijom isečenom na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar