Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti sa senfom i začinima

Jagnjeći kotleti sa senfom i začinima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjeći kotleti sa senfom i začinima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Krta jagnjetina sa svežim začinima iz bašte - da li ovako zamišljate savršeno prolećno jelo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 5 komada, duple
  • senf - 3 supene kašike, dižonski
  • začini - miks od svežeg peršuna, mladi luk, bosiljak, origano
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • kora od limuna - izrendana
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo maslinovim uljem namažite kotlete i začinite ih solju i biberom. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, u jednom sloju. Pečenje zavisi od debljine.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

U međuveremenu sitno iseckajte začinsko bilje. Sipajte ga u posudu. Dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja, 3 supene kašike senfa i izrendnanu koru od limuna. Lepo promešajte.

Kad prođe 15 minuta pečenja, namažite smesom od senfa i začina.

Pecite još 15 minuta. Moji kotleti su bili dupli, zato sam udvostručila vreme pečenja.

Ako su kotleti tanji, vreme pečenja se smanjuje. Servirajte sa kačamakom ili prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: