Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Rebarca»Jagnjeći kotleti sa Dižonskim senfom

Jagnjeći kotleti sa Dižonskim senfom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Jagnjeći kotleti sa Dižonskim senfom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusni predlozi iz klasične francuske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 12 komada, od filea
  • kora od pomorandže - 3 kašike, narendana
  • majčina dušica - 3 kašika, sveža
  • dižonski senf - 150 ml
  • smeđi šećer - 2 kašike, svetli
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite suvišne masnoće sa jagnjećih kotleta. U posudi pomešajte majčinu dušicu i koru pomorandže. Dodajte smeđi šećer i senf, promešajte.

Zagrejte roštilj unapred. Iskoristite oko polovinu smese da namažete jagnjeće kotlete sa svih strana. Stavite ih na zagejan roštilj, pecite oko 2 minuta sa obe strane.

Okrenite jagnjeće kotlete sa dižonskim senfom i namažite ih preostalom smesom, Pecite dok ne budu potpuno gotovi. Začinite solju i biberom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: