Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Keks torta»Cigla-keks na pruge

Cigla-keks na pruge

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Cigla-keks na pruge
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Pločnik po pločnik - sagradićemo hram sreće i dobrog raspoloženja - toliko su ukusni"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa (beli i braon)
  • maslac - 125 g
  • marmelada - 1 šolja
  • mleveno koštunjavo voće - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 i po šolja za keks
  • za ganaš
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremimo krem tako što umutimo maslac koji je sobne temperature, s marmeladom.

Prethodno natopimo keks na sekund u blago toplom mleku. Gotovim kremom mažemo keks, ređajući beli i braon.

Ređamo keks po delovima, a nakon toga ujedinimo male deliće u jednu veliku salamu (skoro da liči na ciglu :)

Radi se na foliji za čuvanje sveže hrane kojom posle stegnemo salamu i gurnemo u frižider da se stegne na nekoliko sati.

Kad se salama stegla sameljemo koštunjavo voće (ja sam koristila orahe).

U posudi ugrejemo pavlaku i čokoladu na niskoj temperaturi, dok se ne rastope. Sklonimo s ringle i ostavimo na hladno mesto, dok se ne zgusne.

S napravljenim ganašom prelijemo kolač, a nakon toga oblepimo orahe sa strane.

Sečemo parčiće po dijagonali, da se dobije prugasti efekat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: