Način pripreme
Naseckajte crni luk i upržite ga. Oljuštite tikvice i nasecite ih na sitno. Dodajte ih u luk i mešajte dok ne omekšaju.. Rešetkašstom kašikom izvadite smesu na ubrus, ostavite da se ocedi i prebacite u posudu. Napravite pire. Dodajte Filadelfija sir, orahe, jaje, biber i so.
Oljuštite šargarepe i skuvajte ih u slanoj vodi. Ocedite ih i stavite u posudu. Napravite pire od njih, dodajte jaje i promešajte.
Očistite, operite i sitno iseckajte spanać. Beli luk ispresujte i veoma kratko ga propržite u masnoći. Dodajte naseckani spanać. Mešajte dok spanać ne omekša. Rešetkastom kašikom izvadite smesu da se ocedi na ubrusu. Prebacite smesu u posudu i dodajte jaja, biber, so, orahe i sve promešajte.
U nauljeni pleh ili u kalupe za mafine stavite u slojevima 3 pirea. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni u vodenoj kupci oko 40 minuta. Možete poslužiti uz Bešamel sos.