Način pripreme
Boraniju i bamiju operemo, očistimo i isečemo. Patlidžan oljuštimo, isečemo na kockice i posolimo. Nakon 20 minuta ocedimo gorak sok.
Paprike očistimo od drške i semenki i isečemo. Luk i beli luk iseckamo. Paradajz oljuštimo i sitno izrendamo.
U duboki tiganj sa uljem dinstamo luk i beli luk. Čim omekša dodajemo boraniju, bamiju, paprike i kockice patlidžana. Pržimo kratko uz neprestano mešanje. Dodajemo alevu papriku, prelivamo sa malo vode i ostavljamo jelo da se dinsta na tihoj vatri.
Čim se sos zgusne dodajemo rendani paradajz.
Promešamo i kad ponovo provi dodajemo brašno, pomešano sa malo vode. Začinimo solju, kuminom i biberom.
Ako želimo da janija bude ređa, dodajemo dodatno toplu vodu ili bujon od povrća. Ostavljamo da se krčka na vatri još nekoliko minuta dok ne bude gotovo, na kraju začinimo čubrom ili peršunom (zavisi od ukusa).
Po želji možemo posuti domaće krupnije samlevenom ljutom crvenom paprikom prilikom serviranja.
Prijatno!