Kolač sa karamelizovanim kruškama i šećerom u prahu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
271
17/04/2017
"Postoji li kolač kome ne možete da odolite, ma koliko se trudili?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano549
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • šećer - 1 kašičica
  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - 1 šolja
  • cimet - 1/2 kesice
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i presecite kruške na polovine, a zatim očistite seme.

U tiganju ugrejte maslac, zatim sipajte šećer i kada počne da se karamelizuje, dodajte kruške, koje karamelizujete sa obe strane dok ne omekšaju.

Izvadite gotove kruške i poređajte ih u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje. Umutite jaja sa ostalim sastojcima i dobivenom smesom prelijte kruške.

Pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje, a kada se malo prohladi okrenite kolač i pospite ga šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar