Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina u lisnatom testu

Piletina u lisnatom testu

Piletina u lisnatom testu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Romantika je romantika, ali treba i da se jede, a ovo jelo je pravo za takve romantike"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 kore
  • piletina - 1 kg belog
  • marinirane pečurke - 300 g
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • krem sir - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckajte na kockice, a pečurke i krastavčiće na sitno. Zagrejte malo ulja i stavite meso. Čim se malo proprži, dodajte pečurke i krastavčiće. Pržite dok ne porumene.

Dodajte kačkavalj i pavlaku. Pobiberite i posolite. Dobro promešajte i sklonite sa vatre. U kalup za pečenje u obliku srca stavite jedan sloj testa. Malo protresite i dodajte nadev.

Narendajte preko kačkavalj i prekrijte drugim slojem testa, na kome ste prethodno napravili rupu u sredini, tako da liči na otvor. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: