Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina pečena s merakom

Jagnjetina pečena s merakom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Jagnjetina pečena s merakom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Meko i aromatično meso, koje se odvaja od kosti. Jedite i pitajte za još!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - oko 3 kg
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • limun - 1 kašika soka
  • beli luk - 2 čena
  • selen - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • pivo - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Smrvite beli luk i so u avanu, dodajte sok od limuna i promešajte. Prebacite smesu u posudu, dodajte maslinovo ulje, biber, alevu papriku, ljutu alevu papriku, selen i majčinu dušicu. Smesu promešajte.

Uzmite jagnjeću plećku (oko 3 kg) ili neko parče mesa sa kostima. Ako imate jaretinu, možete i nju spremiti, zakođe je veoma ukusna.

Premažite meso sa svih strana smesom začina. Utrljajte začine rukom, i pokrijte celu površinu veoma dobro. Stavite meso u pleh i sipajte pivo.

Stavite pleh u frižider najmanje na 2 sata da se marinira. Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite da se peče.

Pecite 15 minuta i smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite meso 2 sata i 30 minuta.

Izvadite meso, skinite foliju, prelijte meso sosom ihz pleha i stavite ponovo u rernu da se zapeče korica oko 15-20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: