Način pripreme
Smrvite beli luk i so u avanu, dodajte sok od limuna i promešajte. Prebacite smesu u posudu, dodajte maslinovo ulje, biber, alevu papriku, ljutu alevu papriku, selen i majčinu dušicu. Smesu promešajte.
Uzmite jagnjeću plećku (oko 3 kg) ili neko parče mesa sa kostima. Ako imate jaretinu, možete i nju spremiti, zakođe je veoma ukusna.
Premažite meso sa svih strana smesom začina. Utrljajte začine rukom, i pokrijte celu površinu veoma dobro. Stavite meso u pleh i sipajte pivo.
Stavite pleh u frižider najmanje na 2 sata da se marinira. Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite da se peče.
Pecite 15 minuta i smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite meso 2 sata i 30 minuta.
Izvadite meso, skinite foliju, prelijte meso sosom ihz pleha i stavite ponovo u rernu da se zapeče korica oko 15-20 minuta na 180 stepeni.