Terin s paprikama i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
658
19/04/2017
"Obavezno probajte ovaj aromatični terin, obećavamo da će vam se svideti "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano563
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike, oljuštite i očistite od semenki. Stavite ih u cediljku da se iscede od vode. SVaku crvenu papriku podelite na dva dela i rastvorite kao list. Zelene paprike isecite na sitno.

Pomešajte smesu od sira, jaja, mirođije i izgnječenog belog luka. Na dno pravougaone posude za pečenje - terina naređajte crvene paprike. Slažite ih jednu pored druge, tako da pokriju i zidove posude. Stavite pola smese sa sirom.

Naređajte jedan sloj isečenih zelenih papirka i sipajte ostatak smese. Zatvorite s paprikama koje su po zidovima posude. Ako vam je ostalo još crvenih paprika naređajte ih odozgo.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 90 minuta. Ako je neophodno pokrijte terin folijom, ali ne zatvarajte ga. Terin se okreće potpuno ohlađen.

Od ovih sastojaka izađu dva terina! Ako želite manje, smanjite sastojke!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar