Način pripreme
Ispecite paprike, oljuštite i očistite od semenki. Stavite ih u cediljku da se iscede od vode. SVaku crvenu papriku podelite na dva dela i rastvorite kao list. Zelene paprike isecite na sitno.
Pomešajte smesu od sira, jaja, mirođije i izgnječenog belog luka. Na dno pravougaone posude za pečenje - terina naređajte crvene paprike. Slažite ih jednu pored druge, tako da pokriju i zidove posude. Stavite pola smese sa sirom.
Naređajte jedan sloj isečenih zelenih papirka i sipajte ostatak smese. Zatvorite s paprikama koje su po zidovima posude. Ako vam je ostalo još crvenih paprika naređajte ih odozgo.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 90 minuta. Ako je neophodno pokrijte terin folijom, ali ne zatvarajte ga. Terin se okreće potpuno ohlađen.
Od ovih sastojaka izađu dva terina! Ako želite manje, smanjite sastojke!