Način pripreme
Ogulite koru patidžana, isecite ga na tanke trake uz pomoć pekača. Staviti parčiće u hladnu posoljenu vodu kako bi izašao gorak ukus.
Gotove patlidžane isperite i osušite. S obe strane isržite na zagrejanoj masnoći dok se ne dobije zlatasta boja. Šargarepu isecite na kriške i izdinstajte je na masti.
Izgnječite sir, dodajte sitno iseckan beli luk i dve crvene paprike sitno iseckane. Dodajte dimljeni sir, razbijte jaja. Začinite soli, biberom, origanom i majčinom dušicom.
Nauljite dno i okvire odgovarajuće poduže tepsije.
Popunite dno i stranice tepsije patlidžanom, preklapajući ga. Na dnu poređajte sloj šargarepe i druge dve paprike. Pokrijte nadevom. Zagrnite punjene patlidžanom. Oblikujte terin, pritiskajući ga. U zagrejanoj rerni pecite dok se ne dobije zlatksta boja.
Gotovo jelo ostavite da se ohladi i sipajte ga u odgovarajući tanjir, tako što ste ga prethodno odvojili od zidova tepsije uz pomoć silikonske spatule. Terin dekorišite tračicama šargarepe, čeri paradajzom i dimljenim sirom.
Pospite origanom i majčinom dušicom.