Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina sa pečurkama i povrćem

Svinjetina sa pečurkama i povrćem

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Svinjetina sa pečurkama i povrćem
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
24
"Uz ovu svinjetinu je poželjno lepo crno vino i prijatno društvo"

Potrebni sastojci

  • svinjso meso - 800 g ( vrat)
  • pečurke - 10 komada, šampinjoni sveži
  • luk - 3 glavice crnog luka
  • crvene paprike - 3 komada, pečene
  • crveno vino - 50 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • beli biber
  • peršun
  • krompir pire - za servis
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na kockice, luk - na polumesece, pečurke na kriske, paprike na žilijen.

U vok tiganju stavite svinjetinu, dodajte malo ulja i soli, stavite na vatru i dinstajte oko 20 minuta, poklopnjeno, mešajući s vremena na vreme da ne zagori, nakon toga dodajte crni luk, sipajte malo vode i ostavite još 10 minuta.

Zatim dodajte pečurke, a na kraju dodajte paprike, začine, sipajte vino i ako je potrebno još malo vode.

Kuvajte još 5 minuta i skinte sa vatre, pospite jelo svežim peršunom, po želji servirajte sa krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: