Ekonomičan krem karamel sa keksom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
19/04/2017
"U ukusnom krem karamelu se keks ne računa - kulinarska poslovica "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 058
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 140 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • keks - 150 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite, da bude toliko sitan kao i brašno. Ja sam koristila keks sa cimetom, ali može bilo koji. Pomešajte jaja sa šećerom.

Malo zagrejte mleko i zajednos a vanilin šećerom ga dodajte jajima. U smesu isipajte i keks i promešajte. Isipajte dobijenu smesu u mali nauljani kalup.

Pecite na pari u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Sačekajte da se ohladi, stavite ga na tanjir i posipajte ga šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar