Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Svinjska plećka sa pirinčem, bulgurom i zelenišom

Svinjska plećka sa pirinčem, bulgurom i zelenišom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Svinjska plećka sa pirinčem, bulgurom i zelenišom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sočna svinjetina sa svežom aromom prolećnog zeleniša - kako da čovek odoli ovome?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g /plećka bez kosti/
  • pirinač - 1 šolja, nepuna
  • bulgur - 1 kašičica, nepuna
  • mladi luk - 10 struka
  • mladi beli luk - 4 - 5 struka
  • selen - 4 - 5 struka
  • univerzalni začin - 1 kašika vegete
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice. Sipajte malo ulja u pliću šerpu i stavite meso, zajedno sa šoljicom vode. Poklopite i ostavite da se krčka.

Čim voda ispari i ostane samo masnoća od mesa, ponovo sipajte šoljicu vode. Postupak ponovite tri puta i ostavite da se krčka na umerenoj vatri, mešajući s vremena na vreme. Malo posolite.

Kada ponovo ostane samo masnoća od mesa i kad meos malo porumeni, dodajte opran pirinač. Kada pirinač postane staklast, dodajte sitno iseckan sveži luk i beli luk, promešajte, dodajte i bulgur i prelijte sa tri šoljice vode. Iseckajte selen i dodajte začine.

Isipajte u tepsiju, sipajte još jednu šolju vode i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni, dok se pirinač skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: