Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima

Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima
Fotografije: Diana Kostova
2 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Dan je lepši sa komadom kolača od kisele pavlake i belanaca i uz šoljicu kafe u društvu prijatelja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • žumance - 3 komada
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • kisela pavlaka - 800 g
  • belance - 3 komada
  • šećer - 8 kašika
  • za posipanje
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Prosejte brašno, vanilu, prašak za pecivo i kakao. Dodajte smesu sa žumancima u brašno. Promešajte sve drvenom kašikom ili špatulom dok se smesa ne ujednači i dok ne dobijete testo za biskvit bez grudvica.

Stavite testo u nauljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Napravite krem, tako što u posudu stavite polovinu kisele pavlake i polovinu šećera i sve to promešate drvenom kašikom.

U drugu suvu posudu stavite belanca i umutite ih do pene. Kada se formira pena, dodajte po malo šećera i mutite dok se ne rastopi i dok ne dobijete sneg.

Sipajte dobivenu smesu od belanaca u posudu sa pavlakom i pažljivo promešajte kašikom.

Kada je kolač dobro ohlađen, preko njega stavite kompletnu smesu od belanaca, poravnite, pospite rendanom čokoladom i vratite u frižider. Ostavite kolač da se hladi najmanje 12 sati, a najbolje celu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: