Način pripreme
Počnite sa strukovima spanaća, koji treba da budu dobro oprani i očišćeni od drške.
Stavite u blender da od njih napravite sok. Kad bude gotovo, sipajte sok u posudu i dodajte jaja i šećer, umutite mikserom.
Posle dodajte ulje i sveže mleko, prašak za pecivo, vanilu i brašno.
Stavite da se peče, proverite čačkalicom za zube, proveravajte da sne izgori.
Za to vreme napravite krem.
Sipajte sveže mleko u šerpu, posle dodajte šećer, jednu vanilu i brašno. Ostavite da se kuva oko 7-8 minuta dok ne postane gusto ka skrob. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Posle hladnu koru isecite na dva dela - jednu namažite kremom i prelijte sa malo svežeg mleka, a drugu sameljite u blenderu da dobijete mrvice.
Kad namažete prvu koru kremom i pospete mrvicama, ostavite na bar 3-4 sata da se stegne u frižideru.
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća.