Način pripreme
Rastopite i karamelizujte šećer na dnu kalupa za kuglof. Ostavite karamel da se ohladi, vratite kalup da se dobro rasporedi po dnu.
U posudi umutite jaja i dodajte šećer i vanilin šećer, mešajte dok se ne rastvori i dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte lagano mleko uz neprestano mešanje.
Isecite suvi kolač na tanke komade i rasporedite na ohlađenu karamelu, preklopite ih malo. Preko njih sipajte deo smese i kašikom lagano pritisnite da se natope komadi.
Nakon što se natope, prelijte preostalom smesom.
Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Izvadite kolač sa krem karamelom i ostavite da se potpuno ohladi, stavite u frižider na jednu noć.
Sledećeg dana pažljivo odvojite kolač iz kalupa i okrenite na odgovarajući tanjir.
Servirakte krem karamel kolač sa suvim kuglofom hladan.