Jagnjeći but u marinadi

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327142
Jagnjeći but u marinadi1 / 2
22/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
6
"Kada je reč o jagnjetini, ovo je jedan od naših omiljenih recepata. Uverite se i sami"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • slanina - 100 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 4 glavice
  • peršun - 1 veza
  • paradajz - 6 komada (sušenih)
  • piment - 4 zrna
  • belo vino - 200 ml
  • brašno - 1 kašika
  • sirće - 200 ml
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

But isecite na krupne komade, prelijte sirćetom, dodajte piment i malo peršuna i neka odstoji sat i po. Nakon toga operite i špikujte sa malim komadićima slanine.

Meso prodinstajte sa maslacem nekih desetak minuta, dodajući i malo tople vode. Dodajte sitno iseckan luk, kolutiće šargarepe, paradajz i alevu papriku.

Dinstajte još 15 minuta, dodajte peršun, vino i brašno, koje ste prethodno razmutili sa vodom. Stavite u šerpu, poklopac premažite sa testom od brašna, vode i solii neka sve sve krčka na tihoj vatri 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: