Način pripreme
Prvo pripremite bujon - šargarepu i paškanat, krompir i beli luk oljuštite i stavite u šerpu sa vodom. Ostavite da se krčka oko 45 minuta ili dok ne dobijete skoro pa kašu. Nakon toga izvadite povrće, a bujon procedite.
Jagnjetinu dobro operite i osušite krpom. U duboki tiganj stavite malo masti po ukusu i kad se ugreje u nju dodajte but, da se zapeče - po oko 1-2 minuta sa svake strane.
Uzmite jedan đevđir i stavite na šerpu sa bujonom. U đevrđir stavite meso, nakon toga pokrijte sa dva sloja folije za kuvanje. Ukljućite ringlu na srednju temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 2-3 sata. Kad izvadite meso, ono ne treba da bude potpuno gotovo, zato što treba da ga pečete u rerni.
Rastopite maslac, u njega dodajte so, biber i origano. Kad skinete meso sa vatre, pažljivo ga namažite ovom smesom, prebacite u pleh i u njega dodajte 1, 2 čaše bujona. Stavite u veoma ugrejanu rernu dok ne dobije boju sa obe strane.