Dinstan jagnjeći but

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Dinstan jagnjeći but
Fotografije: Veselina Gardeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
6
"Za praznik, za porodicu ili prosto kada želite da probate najukujsniju jagnjetinu - pripremite dinstani jagnjeći but"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • šargarepa - 4 komada
  • krompir - 2 komada
  • paškanat - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 200 g
  • so - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • origano - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite bujon - šargarepu i paškanat, krompir i beli luk oljuštite i stavite u šerpu sa vodom. Ostavite da se krčka oko 45 minuta ili dok ne dobijete skoro pa kašu. Nakon toga izvadite povrće, a bujon procedite.

Jagnjetinu dobro operite i osušite krpom. U duboki tiganj stavite malo masti po ukusu i kad se ugreje u nju dodajte but, da se zapeče - po oko 1-2 minuta sa svake strane.

Uzmite jedan đevđir i stavite na šerpu sa bujonom. U đevrđir stavite meso, nakon toga pokrijte sa dva sloja folije za kuvanje. Ukljućite ringlu na srednju temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 2-3 sata. Kad izvadite meso, ono ne treba da bude potpuno gotovo, zato što treba da ga pečete u rerni.

Rastopite maslac, u njega dodajte so, biber i origano. Kad skinete meso sa vatre, pažljivo ga namažite ovom smesom, prebacite u pleh i u njega dodajte 1, 2 čaše bujona. Stavite u veoma ugrejanu rernu dok ne dobije boju sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: