Lake tikvice iz rerne

AqAq
Početnik
5522
Lake tikvice iz rerne
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
6 / 17
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Hrskave tikvice iz rerne? Misija je sasvim moguća, a sa ovim receptom dobijate ukusan rezultat!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 manje
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • prezle - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i isecite drške. Osušite ih i isecite na kolutove debljine 1/2 - 1 cm. U činiju stavite brašno i so, isipajte tikvice i dobro promešajte.

Tepsiju premažite sa malo ulja. Tikvice ređajte jednu iza druge, naslanjajući jednu na drugu. Posipajte prezle. U tankom mlazu sipajte ulje.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok ne porumene, pa ih nakon toga izvadite i ostavite da se ohlade.

Poslužite ih ohlađene sa sosom po želji - kiselo mleko sa belim lukom i mirođijom pomešano sa masnoćom od pečenja je klasična varijanta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: