Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa smrvljenim keksom

Torta sa smrvljenim keksom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Torta sa smrvljenim keksom
Fotografije: Diana Kostova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Torta, čiji je jedini nedostatak to da se brzo pojede Probajte i shvatićete zašto"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g
  • čokolada - 150 g, crna
  • rum - 3 - 4 kašike
  • suvo grožđe - 100 g
  • orasi - 60 g
  • maslac - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kakao - 2 - 3 kašike
  • pomorandžina kora - ušećerena
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvo grožđe u rum na 30 minuta. Izmrvite keks na komadiće. Dodajte rum i suvo grožđe, na krupno nasečene orahe, sveže mleko, meki maslac i rastopljenu čokoladu.

Dobro promešajte sve, dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju dodajte i pomorandžine kore.

Prebacite smesu u mali kalup i poravnite odozgo uz lagano pritiskanje. Stavite tortu sa izmrvljenim keksom da prestoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Po želji odozgo je možete ukrasiti sa još rastopljene čokolade, šećerom u prahu i td.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: