Način pripreme
Možete koristiti bilo koje suhomesnate proizvode, ovo je bio moj izbor.
Umutite jaja, dodajte jogurt, mrvljeni sir, prašak za pecivo i ulje, nemojte soliti. Od kora napravite dva rolata sa po 6 kora.
Položite prvu koru, premažite je samo uljem, drugu i svih ostalih pet kora premažite filom od jaja i sira.
Preko poslednje, šeste premazane kore, poredjajte prvo jednu vrstu suhomesnatog proizvoda, zatim drugu i na kraju treću vrstu, tako da prekrijete celu koru.
Sve premažite filom i zamotajte u rolat. Na isti način napravite i drugi rolat.
Poredjajte u podmazan pleh, premažite sa malo preostalog fila i pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni. Ja sam svoje rolate presekla na pola, jer mi je pleh bio kraći od rolata.
Kada pita porumeni, pleh izvadite iz rerne, pitu prekrijte platnenom salvetom, ostavite da se malo prohladi.
Secite ohladjenu carsku pitu sa njeguškim pršutom i uživajte u predivnom ukusu.
Komentari