Torta Danonino

24/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Znate da nema ništa od dijete čim vidite ovu tortu "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano715
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Keks zdrobiti ili samleti u brašno. Maslac rastopiti, dodati u keks i dobro promešati. Smesu staviti u kalup za tortu i kašikom pritisnuti da se dobije kora.

Mikserom umutiti kiselo mleko, slatku pavlaku i šećer. Želatin pripremiti prema uputstvu za pripremu sa kesice. Čim želatin naraste, rastvoriti ga u 100 ml toplog svežeg mleka. U njega dodati boju za kolače i promešati.

Želatin dodati u smesu od kiselog mleka, pa sve naliti preko kore od keksa.

Tortu staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Kada se torta stegne, skinuti prsten i posuti narendanom belom čokoladom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti