Način pripreme
U pleh stavljamo oprano i na porcije isečeno jagnjeće meso. Posolimo. Posipamo biberom i alevom paprikom po ukusu. Dodajemo sitno iseckan mladi luk i nanu. Dodajemo sitno iseckan mladi luk i nanu. Prelivamo meso uljem i stavljamo malo maslaca. Sipamo vodu. Uvijamo u foliju za pečenje i pečemo, ali da bude na pola gotova.
Iznutrice dobro operemo i perelivamo toplom vodom. Stavljamo na vatru i kad provri voda, skinemo sa vatre. Vadimo iznutrice iz vode i sitno ih iseckamo.
U šerpu sipamo malo ulja i maslaca i dinstamo mladi luk, dodajemo iznutrice i začine. Sipamo pirinač da se prodinsta i dodajemo 1/2 šolje vode.
Vadimo iz rerne pleh sa mesom, skidamo foliju i prebacujemo iznutrice u pleh sa mesom, pažljivo ređamo nadev sa pirinčem između mesa. Polivamo vodom i pečemo.