Način pripreme
1. Jagnjeću plećku isecite na 3-4 mesta. Natrljajte solju, maslinovim uljem i sitno iseckanom nanom.
2. 10 komada jezgra makadamije sameljite na prah, ne previše fin ili izrendajte rendetom za citruse. I utrljajte ih u meso.
3. Čenove belog luka pritisnite dlanovima, nemojte ih ljuštiti i izgnječite. Stavite u procepe plećke zajedno sa celim orasima makadamije, koliko može da stane, preostale rasporedite oko mesa u pleh u koji ste stavili.
4. Sipajte vodu i uvijte aluminijumskom folijom.
5. Pleh stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 170 stepeni i ostavite još 1 sat i 20-30 minuta.
6. Kad vidite da se meso odvaja od kostiju i vidno je skuvano, skinite foliju, temperaturu povećajte ponovo do 200-220 stepeni da se preplane. Ovde treba da pazite da ne ispari tečnost i da dno posude ne zagori. Sipajte još malo ako je potreno.
7. Gotovu pečenu jagnjetinu servirajte sa prilogom od krompira i svežom zelenom salatom.
Prijatno!