Način pripreme
U šerpu stavite vodu da provri. U nju stavite soli po ukusu. Oljuštite krompir i naseckajte ga na kockice (da se skuva brže).
Sipajte krompir u vrelu vodu. nakon toga očistite šargarepu, nasecite je sitno i nju dodajte u vodu. Sada je red na paprike i luk.
Njih usitnite još više, kako bi se skuvali u isto vreme. Na kraju dodajte sitno naseckani peršun. Pospite alevom paprikom i ostavite da se kuva.
Kriške hleba naseckajte na kockice i sipajte ih u pleh. Premažite ih lagano maslinovim uljem, posolite ih i dodajte biber. Pecite ih u jakoj rerni uz mešanje da ne izgore.
Na taj način dobićete krutone. Kada je povrće kuvano, ocedite ga od vode u drugu posudu. Povrće ubacite u pasator ili blender i sameljite ga sa maslacem.
Nakon što dobijete homogenu masu, postepeno dodajte vodu. Napravite supu onoliko gustu, koliko se vama sviđa. Na kraju, servirjate uz krutone i sa 1 kašikom kiselog mleka.