Način pripreme
Zima i hladno vreme su najveći uzročnici prehlada i gripa. Tokom zime voće i povrće treba obavezno da budu u svakodnevnoj ishrani, ali isto tako i supe. Tople domaće i neverovatno ukusne supe i bujoni treba da budu prisutni na trpezi svaki dan.
U veliki duboki tiganj stavite 1 do 2 litara vode u zavisnosti od toga koliku količinu supe želite da dobijete. Ostavite vodu da provri.
U međuvremenu oljuštite šargarepe i krompir i narendajte ih na sitno rende, stavite ih u kuvanu vodu.
Brokoli i karfiol dobro operite i podelite na male cvetove, stabljike isecite na sitne kocke i dodajte u kuvanu vodu.
Ostavite čorbu izvesno vreme da se kuva na slaboj vatri i kad počne da kipi stavite gotovu supu i rezance. Promešajte i osavite dok se rezanci ne skuvaju.
Pre nego što supu sklonite sa vatre dodajte začine, promešajte ponovo i ostavite čorbu na isključenoj ringli da vri još jedan minut.
Servirajte je vruću i uživajte u ukusu.