bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Pečeni pačji bataci u sosu

Pečeni pačji bataci u sosu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Pečeni pačji bataci u sosu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
25/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Zaboravite na piletinu - spremili smo vam fantastične pačje batake sa sosom, koji će vas naterati da zaboravite na sve"

Potrebni sastojci

  • pačji bataci - 2 komada
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • celer - veličine kao šargarepa, iseckan na kockice
  • šargarepe - 1 komad, srednje veličine, iseckana na kockice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crno vino - 100 ml
  • bujon - 250 ml pilećeg
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • šećer - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • parmezan - po želji, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake posolite i pobiberite. Stavite ih u tepsiju, tako da im koža bude okrenuta nagore. Pecite ih u rerni na 180 stepeni negde između sat i sat i po, u zavisnosti od veličine.

U međuvremenu iseckajte celer i šargarepu na kockice. Iseckajte praziluk i beli luk. Zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckane šargarepu i celer nekih 5 minuta na srednjoj temperaturi.

Dodajte praziluk i beli luk. Pržite još 5 minuta i dodajte paradajz pire. Neka sve sve prži još 2-3 minuta i dodajte vino. Kada tečnost ispari, sipajte bujon i začinite majčinom dušicom.

Neka se sos kuva na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. Pre nego što ga sklonite, posolite ga, zatim pobiberite i dodajte šećer. Batake poslužite sa sosom i posipajte ih parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: