Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Pečeni ćureći bataci

Pečeni ćureći bataci

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221304k93
Pečeni ćureći bataci
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 8
15/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Kratko i jasno, a takođe i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • ćuretina - 2 donja bataka
  • luk - 1 komad
  • maslac - 30 g, kravlji
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • aleva paprika - dimljena
  • čubar
  • piskavica
  • brašno
  • mladi luk - listovi
  • krompir pire
  • krastavci - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake operite, stavite u šerpu, sipajte vodu i ostavite da proključaju. Isipajte vodu, operite batake i stavite u tepsiju sa poklopcem.

Posipajte biberom, solju, dimljenom alevom paprikom, čubrom i piskavicom po želji. Posipajte i malo brašna. Oljuštite luk, isecite na pola i stavite kod bataka.

Na svaki batak stavite komadić maslaca. Sipajte malo vode, poklopite tepsiju i stavite u rernu.

Pecite dok ne bude gotovo, a nekoliko minuta pre nego što izvadite iz rerne, sklonite poklopac, kako bi se bataci zapekli.

Poslužite uz krompir pire, krastavčiće i iseckane listove mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: