Način pripreme
1. Pačetinu magre operemo, osušimo dobro ubrusom i natrljamo smesom od meda, soja sosa i začina. Ostavljamo jednu noć u frižideru, obavezno pokrivamo folijom.
2. Nakon što se meso marinira vadimo i stavljamo na veliko parče aluminijumske folije. Male pomoradnže - kumkuat sečemo na debele kriške i stavljamo na i ispod magrea. Sipamo malo maslinovog ulja i zatvaramo foluju, zapečatimo meso.
3. Stavljamo u ugrejanu rernu na 230 stepeni 20 minuta, nakon toga otvaramo foliju i pečemo dok ne dobijemo boju po želji.
Dobro je da nakon što se stvori lepa korica isečemo, i ako je roze unutra da izvadimo. Pačetina ne treba da se prepeče previše.
4. Nakon što izvadimo iz rerne ponovo uvijamo 3-4minuta, za to vreme proces kuvanja se nastavlja.
5. Gotovu pačetinu magre obavezno serviramo toplu u društvu lepog crvenog vina.
Prijatno!