Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Predjelo sa belim lukom i jajetom

Predjelo sa belim lukom i jajetom

Predjelo sa belim lukom i jajetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"U sezoni gripa i nazeba, probajte ovaj ukusni lek!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, kuvano
  • kačkavalj - 50 g
  • sir - 30 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • kari - 2 prstohvata
  • peršun - 5 struka
  • čeri paradajz - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje skuvajte, oljuštite i narendajte zajedno sa kačkavaljem i sirom u posudu.

Čenove belog luka oljuštite i ispresujte, dodajte ih u posudu sa začinima, biberom, karijem, kiselim mlekom, posolite i promešajte viljuškom.

Peršun operite i naseckajte sitno, dodajte ga u smesu i ponovo promešajte. Možete dodati i druge začine po vašoj želji.

Sipajte u plitak tanjir i poslužite predjelo od belog luka sa čeri paradajzom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: