Domaći koh

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17332
11/12/2018
"Vazdušast, sočan i veoma ukusan domaći koh po originalnom receptu"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 947
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • za sirup
  • voda - 4 šolje
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Umutite jaja i šećer mikserom dok ne dobijete vazdušast krem. Nakon toga dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Sipajte smesu u pleh za pečenje i pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta.

Proverite da li je pečeno dugačkim drvenim štapićem, kojim ubodete koh na nekoliko mesta, Ako nema sirovog testa na njemu, gotovo je.

Sirup se priprema od nabrojanih namirnica, tako što se stave u šerpu i prokuvaju desetak minuta.

Koh nasecite na kvadrate ili pravougaonike i prelijte sirupom.

Hladan koh prelijte toplim sirupom ili obrnuto. Po želji, u sirup možete dodati neku aromu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar