Domaći koh

Domaći koh
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Vazdušast, sočan i veoma ukusan domaći koh po originalnom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • za sirup
  • voda - 4 šolje
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer mikserom dok ne dobijete vazdušast krem. Nakon toga dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Sipajte smesu u pleh za pečenje i pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta.

Proverite da li je pečeno dugačkim drvenim štapićem, kojim ubodete koh na nekoliko mesta, Ako nema sirovog testa na njemu, gotovo je.

Sirup se priprema od nabrojanih namirnica, tako što se stave u šerpu i prokuvaju desetak minuta.

Koh nasecite na kvadrate ili pravougaonike i prelijte sirupom.

Hladan koh prelijte toplim sirupom ili obrnuto. Po želji, u sirup možete dodati neku aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: