Severozapadni koh

25/08/2017
"Kažu da se najukusniji koh pravi na severozapadu Bugarske, vama ostavljamo da procenite "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 377
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikseom umutimo jaja i šećer. Dodajemo postepeno ulje i nastavimo da mešamo, nakon toga i sveže mleko.

Uzimamo drvenu kašiku, kojom ćemo mešati smesu. Dodajemo brašno, zajedno sa praškom za pecivo i nakon toga griz.

U prethodno namazan i brašnom posut pleh sipamo smesu. Pečemo na 160 stepeni dok ne bude gotov. Kad se ispeče, ostavljamo da se ohladi.

U šerpu sipamo vodu i dodajemo šećer. Sirup je gotov, kada se zgusne. Skidamo sa vatre i sipamo esenciju vanile.

Ostavljamo da se malo ohladi, ali da me bude leden i prelivamo turski koh.

Ostavljamo u frižideru na jednu noć i gotov je za konzumuranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar